Stap 1: het ideale plaatje
De juiste badkamer kiezen kan een lastige opgave zijn. Start met het maken van een moodboard. Laat je inspireren door de woonbladen, Pinterest en Instagram. Laat naast de sfeer ook zien wat voor douche je wilt, of er een toilet in de ruimte komt, hoe groot de wastafel moet zijn enzovoort. Is jouw ideale badkamer een ruimte om tot rust te komen, of moet het vooral praktisch zijn? Besteed ook aandacht aan de afwerking: welke tegels staan er bovenaan je wensenlijstje, hoe wil je de muren en het plafond behandelen en komt er vloerverwarming? Op je moodboard is alles mogelijk. Wat er echt binnen je budget past, bekijk je op een later moment.

Stap 2: tijd om te schetsen
Hoe ga je de badkamer indelen? Een zoekopdracht op google levert al snel tientallen gratis online badkamerplanners op. Je kunt natuurlijk ook old school op ruitjespapier tekenen. Op papier (of online) kun je alle mogelijkheden uitproberen, dus schuiven maar. Zie de tekening die nu ontstaat vooral als een goede schets. De winkel waar je de badkamer koopt maakt in een later stadium de definitieve tekening.

Stap 3: money talk
Het is verstandig vooraf vast te stellen wat jouw budget is. Betaal je de hele verbouwing met eigen geld of wil je hier (voor een deel) een lening voor afsluiten? Als je kiest voor een lening, kun je je nu alvast oriënteren op de vorm.

Stap 4: definitief ontwerp
Ga je met jouw ideeën en schets naar een sanitairwinkel om tot een definitief ontwerp te komen.
Wij hebben op de woonboulevard de winkels Sanistunter, Wooning en Grando keukens en bad. Hier kun je inspiratie op doen voor de badkamer en hopelijk kun je daar ook jouw droom badkamer vinden.

Stap 5: shoppen & DIY
Nadat de definitieve tekening is gemaakt, weet je precies wat de badkamer gaat kosten.
De badkamer maak je natuurlijk helemaal af met mooie accessoires. Denk aan een plantje, mooie zeepjes en opbergmandjes.

Stap 6: de uitvoering
Eindelijk is het zover, de uitvoering! Het is altijd even spannend hoe het uiteindelijke resultaat er uit komt te zien maar als het eenmaal klaar is kun je heerlijk ontspannen in de nieuwe badkamer.

Recente berichten
Neem contact op

Not readable? Change text. captcha txt

Typ je zoekwoord en druk op enter